Tänä päivänä eri matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien valikoimasta löytyy vaihtoehtoja täydelliseen lomaan niin tuoreille aviopareille, perheille, polttariporukoille, eläkeläisille, reppureissaajille kuin vaikkapa latinalaisia tansseja harrastaville. Hiljattain yhdeksi suosituksi lomavaihtoehdoksi ovat tulleet golfmatkat, sillä golfin harrastajien määrä on Suomessa kasvamassa. Pakettimatkojen tarkoituksena on huolehtia matkan suunnittelusta ja toteutuksesta, siinä missä itse golfaaja ja hänen matkakumppaninsa tai perheensä voivat pelkästään keskittyä nauttimaan lomasta. Monet matkatoimistot järjestävät golfmatkoja niin Eurooppaan kuin muuallekin maailmaan. Miksi golfmatkojen suosio on kasvamassa? Mistä golfmatkat koostuvat?

Kenelle golfmatkat sopivat?

Golfmatkat voidaan räätälöidä golfaajan osaamistason mukaan. Monet matkatoimistot järjestävät golfmatkoja pelkästään esimerkiksi aloittelijoille, keskitason tai amatööritason golfaajille. Tämä johtuu siitä, että golfmatkoihin sisältyy usein golfkursseja, kilpailuja sekä seminaareja, joista eri osaamistason muodostavat sekaryhmät eivät välttämättä saa kaikkea irti. Golfmatkat eivät myöskään ole pelkkää golfaamista, sillä hintaan sisältyvät usein esimerkiksi ruoat, juomat, hotellin kuntosalin ja/tai span käyttö ja päiväretkiä lähialueilla. Golfmatkoista voivat siis nauttia myös golfaajan matkakumppanit, vaikka itse ei golfaamista olisikaan koskaan harrastanut.

Paljonko golfmatka maksaa?

Golfmatkan hinta määräytyy aina pakettiin kuuluvien palveluiden mukaan. Edullisimmat golfpaketit voi saada muutamalla sadalla eurolla, mutta hintaan eivät tuolloin kuulu lennot. Mitä pitempi golfmatka on ja mitä kauemmas se sijoittuu, sitä kalliimmaksi hinta nousee, sillä lentojen ja majoituksen osuus matkan hinnasta on kaikkein suurin. Muita palveluita lentojen ja majoituksen lisäksi ovat lentokenttäkuljetukset, pääsy golf-alueelle, mahdolliset kurssimaksut, golfauton käyttö, golfvarusteiden vuokraus, ruoat ja juomat ja henkilökunnan tipit. Kaiken sisältävästä matkasta saa usein pulittaa useita tuhansia euroja, mutta toisaalta paikan päällä ylimääräistä kuluista ja maksuista ei enää tarvitse huolehtia. Monien matkatoimistojen maksuvaihtoehtoina on käteisen tai luottokortin lisäksi kuukausimaksut, jolloin kalliimman matkan maksamisesta ei tarvitse heti huolehtia. Monesti kuukausimaksuihin lisätään kuitenkin korkoa ja mikäli haluaa mieluummin maksaa koko matkan kerrallaan, voi harkita esimerkiksi freedomrahoitus-palvelun pestaamista. Palvelun avulla voi kilpailuttaa niin pienemmät kuin suuremmatkin kulutusluotot kätevästi ja rahat saa tilille jo seuraavana pankkipäivänä.

Minne golfmatkoja järjestetään?

Matkatoimistot järjestävät golfmatkoja niin Eurooppaan kuin muuallekin maailmaan. Suosittuja golfkohteita Euroopassa ovat muun muassa Espanja, Italia ja Portugali. Erityisesti Espanjan Costa Blanca, Gran Canaria, Mallorca ja Teneriffa ovat suosittuja golfkohteita suomalaisten golfaajien keskuudessa. Mikäli eksoottisemmat kaukokohteet kiinnostavat, esimerkiksi Puerto Rico, Meksiko, Egypti ja Mauritius tarjoavat lämpimän trooppisen ilmaston lisäksi erinomaiset olosuhteet golfaamiseen ja täydelliseen rentoutumiseen. Yhteistä näille kohteille on lämpimän ilmaston lisäksi edullinen ruoka ja juoma sekä tasokkaat puoli- tai täysihoidon resort-majoitukset. Myös viileämmän ilmaston alueet kuten Kanada ja Skotlanti tarjoavat upeita golfmaisemia, mutta matkoja järjestetään näihin maihin pelkästään kesällä, siinä missä muihin yllä mainittuihin kohteisiin järjestetään matkoja ympäri vuoden.

Golfmatka Suomessa?

Golfmatkalle voi lähteä myös Suomessa. Vaikka golf rantautui Suomeen hieman myöhemmin kuin moniin muihin maihin, löytyy golfin harrastajia myös kotimaasta. Golf-seurojen jäseniäkin on tällä hetkellä Suomessa jo yli 140 000! Erinomaisia golfkohteita löytyy niin pääkaupunkiseudulta aina Lappiin saakka. Golfsesonki kestää Suomessa toukokuusta syyskuun loppuun saakka. Golfmajoituksia tarjoavat niin hotellit, mökit, kylpylähotellit kuin vuokra-asunnot ja Airbnb. Suomen golfkentät ovat erittäin korkealaatuisia ja valtaosa golfkentistä on kansainvälisen championship-tason täyttäviä kenttiä.