Parhaimpien golfkenttien joukkoon ei pääse mikä tahansa kenttä, sillä tämän saavuttamiseen tulee käyttää huimasti aikaa, rahaa ja mainostamista. Golf on pysynyt nykyisessä muodossaan jo 1400 luvulta alkaen ja se sai alkunsa Skotlannissa. Ensimmäiset peli paikat olivat vaatimattomia lampaiden laiduntamia alueita, mitä hyödynnettiin ympäri brittien saaristoa. Nykyään golfkentät ovat kehittyneet paljon ja vaikka ne vieläkin hyödyntävät tiettyjä ominaisuuksia aikaisimmista kentistä, on niiden kokonaisilme muuttunut paljon. Golfaajilla ei enää olekaan vaikeuksia löytää omiin tarpeisiin sopivia paikkoja, vaihtoehtojen määrän ollessa niin runsas. Tähän listaan on kerätty maailman parhaimmat golfkentät ja vertailussa on otettu huomioon se, minkälaiset golfaajat kentille pääsevät, kuinka varakas kenttä on ja miten suosittu se on. Jokaisella pelaajalla voi olla omat mieltymyksensä ja onkin täysin makuasia, mikä kenttä sopii itselle parhaiten!

Irlannin Ballybunionin vanha kenttä

Tätä golfkenttää pidetään parhaimpana merenrannalla sijaitsevana kenttänä ja erityisesti merta vierustava rata on golfaajien suosiossa. Kentällä on nähty esimerkiksi Irish Open turnaukset, mutta valitettavasti syrjäisen sijainnin takia se ei ole käytetyimpiä kisapaikkoja. Tämä golfkenttä on esimerkiksi Bill Clintonin lempipaikka ja entiselle presidentille on pystytetty jopa patsas klubin alueelle.

Skotlannin Turnberry Resort

Turnberry Resort tunnetaan erityisesti Tom Watsonin ja Jack Nicklauksen kuuluisasta ottelusta, vuonna 1977. Täällä onkin pidetty avoimia mestaruuskilpailuja neljä kertaa ja kenttä itsessään rakennettiin toisen maailmansodan aikaisen lentokentän raunioiden päälle. Ainutlaatuisen lentokenttä tunnelman lisäksi paikka tarjoaa upeat näkymät rannikolle ja esimerkiksi majakan, mikä tuo tunnelmaa.

Oregonin Pacific Dunes

Tämä kenttä on rakennettu vasta muutama vuosikymmen sitten, mutta se on yksi Yhdysvaltojen suosituimmista ja laadukkaimmista kentistä. Koko alue on toteutettu laadukkaasti, jolloin lopputuloksena on henkeäsalpaavat radat, jotka näyttävät täysin luonnon muokkaamilta. Pacific Dunes kenttä on itsessään suhteellisen helppo, mutta yhdistettynä viereiseen Bandon Dunes kenttään, ne luovat kattavan kokonaisuuden jokaiselle golfin pelaajalle.

New Yorking Winged Foot Golfklubi

Tämä golfkenttä on nähnyt neljä avointa Yhdysvaltojen kilpailua, mutta kentän arvo on laskenut hieman viimeisten vuosien aikana. Kenttä on äärettömän vaikea, täynnä kulhon mallisia viheriöitä ja huomaamattomia ansoja. Tämä aiheuttaa päänvaivaa jopa parhaimmille golfaajille, mikä on sekä positiivinen, että negatiivinen asia.

Nebraskan Sand Hills Golfklubi

Vaikka Nebraskassa sijaitsevalla golfkentällä ei olekaan kovin kummoista historiaa, on sillä suuri suosio pelaajien keskuudessa ja tämä johtuu laadusta. Kentällä näkyy luonnon muokkaavia dyynejä ja muita muotoja, jotka tekivät siitä erinomaisen sijainnin golfkentän muodostamiselle. Kentällä pelatessa tuntuu kuin olisi meren rannalla, vaikka merta ei ole lähelläkään. Sen suunnittelua voidaankin pitää hyvänä esimerkkinä minimalistisesta muokkaamisesta, mikä on ehdoton plussa.

Pebble Beach Golfkenttä

Tätä pidetään yhtenä parhaimmista golfkentistä ja sillä on paljon historiallista arvoa. Pebble kentillä pidetään vuosittain turnauksia ja esimerkiksi avoimia kilpailuita kentällä on pidetty viisi kertaa. Meren rannalla sijaitseva kenttä on upea näky ja sen suunnittelussa on käytetty meren antamia mahdollisuuksia haasteisiin. Kentälle on myös vapaa pääsy kaikilla, joilla on varaa käyttää noin 450 € kierrokseen! Useat muut kentät ovat vain jäsenille, tai kutsuvieraille, eli alan ammattilaisille, joten Pebble Beach eroaa muista paljon!