Monien mielestä golf on melko simppeli laji: sen kun vain lyö palloa mailalla oikeaan suuntaan ja varmistaa, että se päätyy lopulta oikeaan reikään. Golf on kuitenkin urheilua ja sitä voi treenata samalla tavalla kuin mitä tahansa muutakin lajia. Eihän meillä noin muuten olisi sellaisia golf-mestareita kuin Tiger Woods tai Arnold Palmer.

Fyysisesti golf ei ole kovinkaan kuormittava laji, varsinkin jos käytössä on golfkärry. Ehkä tärkein fyysisesti treenattavissa oleva asia on oma lyöminen. Jos olet kovin kankea, kannattaa venytellä, sillä onnistunut lyönti alkaa siitä, että kehosi taipuu oikeaan asentoon.

Itse oman fysiikan lisäksi golfissa tulee olla tietoinen pelikentän ympäristötekijöistä, joista tärkein on tuuli: mistä suunnasta tuulee lyöntivuorollasi ja kuinka kovaa? Toinen tärkeä tekijä on maasto: lyötkö nurmella vai hiekalla?

Komentokeskus kannettavalla

Kun tavoittelee onnistunutta lyöntiä, on moni asia oltava ajateltuna etukäteen ja paikan päällä pitäisi osata vielä keskittyä itse lyöntiin eikä liiaksi erilaisiin taustatekijöihin. Yhtäkkiä golf onkin alkanut vaikuttaa kovin monimutkaiselta lajilta, eikö? Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen! Golfissa on mahdollista kehittyä, kunhan vain varusteet ovat kunnossa. Hyvien golf-välineiden lisäksi kannattaa miettiä peliään myös kentän ulkopuolella.

Tietotekniikka voi tuoda vaikka minkälaista apua myös golfissa kehittymiseen, kunhan sitä osaa vain hyödyntää. Hyvä tietokone on tässä kaiken A ja O, mutta hyvän koneen ei tarvitse olla kallis: esimerkiksi mResell-verkkokaupasta ostettu käytetty macbook air 13 toimii vallan mainiosti, sillä Applen laitteet on tehty kestämään, ja ohjelmistojen kehittäjät pyrkivät aina luomaan mahdollisimman käyttäjäystävällisiä, mutta kuitenkin ammattimaisia ohjelmia.

Tietokonetta voi hyödyntää golfissa kehittymisessä karkeasti ajatellen kahdella tavalla: oman fysiikkansa kehittämiseen sekä kentän ympäristötekijäiden hyödyntämiseen. Monesti erilaiset urheilijat seuraavat esimerkiksi tietokoneen muistuttamana omaa ravitsemustaan, päivittäistä liikuntaansa ja muuta rasitusta. Kone sitten laskee näiden arvojen pohjalta esimerkiksi, mitä kannattaa syödä. Golfarin kannattaa muista eteenkin lonkkien liikkuvuus, joka on tärkeää siinä vaiheessa, kun palloa aletaan lyömään. Tietokoneella voi laskea itselleen optimaalisen ravinto- ja venyttelyohjelman.

Maastoa ajatellen voit tarkastella eri kenttien pinnanmuotoja ja paikallista säätä etukäteen ennen peliäsi. Näin pystyt ennakoimaan, mitä kaikkea on odotettavissa ja muokkaamaan peliäsi olosuhteisiin sopivaksi. Jos odotettavissa on esimerkiksi kovaa tuulta, on äärettömän tärkeää, että tiedostat sen jo ennen kentälle saapumistasi. Maastosta saatuja tietoja voi tallentaa myös pelin tulosten rinnalle, mitä kautta näkee, vaikuttavatko ympäristötekijät jotenkin tiedostamattomasti omaan pelaamiseesi.

Moni golfari ei siis välttämättä ole tullut ajatelleeksi, miten paljon hyötyä tietokoneesta voisikaan olla oman pelinsä kehittämisessä. Ja kannettava tietokone kulkee nimensä mukaisesti mukanasi sinne, minne sinäkin. Näin sinulla on kaikki tarvittava tieto aina mukanasi, ja tietokoneesta tulee todellinen golfin komentokeskus.