Joko sinä olet tutustunut maailman hienoimmaksi sanotun pelin, eli golfin saloihin? Jos et vielä ole, niin nyt kannattaa. Golfia voi nykyään pelata ympäri vuoden, sillä Golfhalleja ja Mini Golf -ratoja on kotimaassa tarjolla kaikille innokkaille lajin harrastajille. Kotimaassa erityisesti Läntisestä-Suomesta kuten myös pääkaupunkiseudun tuntumasta löytyy sekä useita golfviheriöitä että myös mahdollisuuksia tuon jalon lajin harrastamiseen sisätiloissa.

Golfin suosio on viime vuosina noussut entisestään niin yksittäisten harrastajien kuin myös koko perheen yhteisenä lajina.

Vapaa-aikana liikkuen ja harrastaen

Monet golfin harrastajat ovat myös aitoja luonnonystäviä. Golf on mukava tapa liikkua luonnossa viheriöillä ja usein myös vesistöjen lähellä. Pelaamisen jälkeen suunnataan kotiin saunaan tai suihkuun, toiset lähistölle kalaan tai vaikkapa eläimiin liittyvien harrastusten pariin. Jos haluaisit mukavan lemmikin kotiin, oletko koskaan ajatellut värikkäiden akvaariokalojen hankkimista? Akvaariot aloittelijoille tai jo pidempään akvaariokaloja harrastaneille löytyvät kätevästi verkosta.

Tyylikkäät akvaariot upeissa väreissä valaistuksella ja tehokkaalla suodatinjärjestelmällä varustettuna on kuin luotu todellista harrastajaa varten. Tiesithän, että Akvaariot ja tarvittavat akvaariotarvikkeet löytyvät kaikki ”saman katon alta muiden eläintarvikkeiden kanssa. Jos haluaisit luoda oman akvaariomaailmaan, niin siihen aukeaa nyt hyvä mahdollisuus. Huikean kauniit kalusteakvaariot, lämmin akvaariovalaistus, ihanien akvaariokalojen ruoka ja hivenaineet tai vaikkapa täydellinen ”Aquael Nanoakvarium” , eli Nanoakvaario, kaikki saatavissa edullisesti netistä!

Upea Nanoakvaario on akvaario, josta löytyy tehokkaasti energiaa säästävä voimakas, mutta lempeä LED-valaistus 6W, 8500K, jonka lisäksi pakettiin kuuluu myös vedensuodatin ja uppolämmitin. Kuinka hienoa onkaan kauniiden Haukka- ja Herttuakalojen-, Huulikalojen ja Kaniinikalojen polskutella oikean veden lämpöisessä, puhtaassa akvaariossa. Laadukkaista akvaarioista nauttivat varmasti myös upeat Keiju- ja keisarikalat-, Kardinaali- ja Koralliahvenet. Joten nyt ei muuta kuin hankkimaan tyylikäs akvaario omaksi ja ystävien iloksi. Ennen akvaarion hankkimista kannattaa tutustua akvaariokalojen hoitoon, sillä vinkkejä ja ohjeita on internet tulvillaan!

Golfin idea on hauska ja yksinkertainen

Golf on todella suosittu yleisesti ulkona ja nykyään myös sisätiloissa pelattava peli. Lajin lisääntyneen suosion ja pelaajamäärien kasvun vuoksi on ympäri Suomea ja koko globaalia maailmaa rakennuttu monia sisätiloissa pelattavia Mini Golf -ratoja. Joko sinä olet tutustunut suuren suosion saaneeseen monipuoliseen liikuntalajiin?

Golfissa käytetään tukevaa golfmailaa ja pientä palloa. Golfpallo yritetään saada mailan avulla aloituslyöntipaikalta golfviheriöllä olevaan reikään. Aloituslyöntipaikalta viheriölle on yleensä noin 100–600 metrin matka. Täysmittainen golfkierros tarkoittaa, että golfviheriöllä on yhteensä 18 reikää, jonne pallo yritetään lyödä mahdollisimman vähin lyönnein.

  • Varaa riittävästi aikaa

Golfin pelaamiseen kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä täysmittaiseen 18 reiän kierrokseen saattaa kulua aikaa pisimmillään jopa 4,5 tuntia. Golfia pelataan mukavassa 1–4 henkilön muodostamassa ryhmässä, jossa yksi pelaaja lyö tyypillisesti noin 70–120 tehokasta lyöntiä. Golfin pelaamisen voisi katsoa tarvitsevan ”kovaa kuntoa”, sillä yhden pelikierroksen aikana pelaaja kävelee viheriöllä jopa kymmenen kilometriä!

Hyödy monista Golfin terveysvaikutuksista

Golf tarjoaa monia hienoja terveysvaikutuksia sekä keholle että mielelle. Mukavassa seurassa ja raikkaassa ilmanalassa pelattava golf lievittää tehokkaasti huolia ja stressiä. Golfin kautta tutustuu moniin saman henkisiin ihmisiin, jonka kanssa on mukavaa keskustella kaikesta lajiin liittyvästä ja muusta ”maan ja taivaan väliltä.” Golfin pelaaminen virkistää mieltä, sillä pelaaja voi joutua pohtimaan esimerkiksi erilaisia kenkä- tai mailavaihtoehtoja. Muistathan, että lajin harrastajat jakavat mielellään tietoa ja vinkkejä juuri lajin pariin tulleille pelaajille. Suomalaiset rakastavat golfia, sillä lajilla on harrastajia huikea määrä, noin 145 000 harrastajaa.

Golf pitää myös tärkeät sisäelimet, eli keuhkot ja sydämen hyvässä kunnossa. Reippaan fyysisen aktiviteetin ansiosta pelaajan kehoon erittyy mielihyvähormoneita adrenaliinia ja endorfiineja. Tiesitkö, että koko globaalista maailmasta hyvin hoidettuja golfkenttiä löytyy noin 35 000 kappaletta. Suomessa kenttiä on tällä hetkellä 150, jonka lisäksi aktiivinen pelaaja voi harrastaa golfia myös sisätiloissa esimerkiksi Mini Golf -radoilla. Liity mukaan lähelläsi olevaan golfkerhoon ja opi kaikki tämän hienon lajin salat itse golfia pelaamalla!