Golf kuuluu mailapelien joukkoon – ja kuten kaikki tiedämme, golfissa yritetään saada metallimailoilla lyöden palloa koloon. Radalla on joko yhdeksän tai 18 reikää, ja pelaajien tavoite on suorittaa rata mahdollisimman vähillä lyöntikerroilla. Radat voivat olla pituudeltaan jopa useita satoja metrejä. Pelaaja aloittaa jokaisen kierroksen, eli reiän, lähtien aloituspaikalta ja lyömällä palloa kohti reikää siitä paikasta mihin pallo on viimeksi pysähtynyt.

Golfkentän ominaisuuksia
Golfkentällä on erilaisia esteitä, kuten korkeampaa ruohoa ja hiekkaesteitä. Golfin pelaajat käyttävät eri ominaisuuksilla varustettuja mailoja, joiden avulla saadaan maaston ja etäisyyden mukaan erilainen lentorata ja pituus. Klassisen lyöntipelimuodon lisäksi golfissa voidaan kilpailla myös reikäpelissä, jossa pelataan yksittäisten ratojen voitosta. Tärkeimpiä pelejä golfissa ovat

Major-turnaukset sekä

Ryder Cup-joukkuekilpailu.

Jokaisella golfkentällä on tiiauspaikka, väylä, puttausviheriö ja reikä. Reikä on vähintään kymmenen senttimetriä syvä ja läpimitaltaan 10,8 senttimetriä. Reikään on tavallisesti pystytetty lippu kertomaan reiän sijainnista. Reiän ympärillä oleva viheriö on leikattu erittäin lyhyeksi. Väylällä tarkoitetaan aluetta, johon pelaajat pyrkivät lyömään matkalla aloituspaikalta reiälle. Esimerkiksi lyhyellä radalla pelaaja lyö ensiksi väylälle, ja sitten väylältä reiän ympäristöön.

Väylällä ruohoa on leikattu lyhyemmäksi kuin puolikarheikossa, joten jos pelaaja ei pääse väylälle, toimii korkeampi ruoho ikään kuin rangaistuksena. Radalla voi olla myös luonnon esteitä, kuten puita, puroja ja lampia. Pelaaja saa yhden lyönnin rangaistuksen, jos pallo jää vesiesteeseen.

Par-luvuista
Jokaiselle reiälle on sen pituuden ja ominaisuuksien mukaan laskettu par-luku, joka tarkoittaa lyöntimäärää, jolla tulisi reiästä selvitä. Par 3-reikä tarkoittaa enintään 220 metrin rataa, par 4–reikä 220 – 430 metriä ja par 5-reikä yli 430 metriä. Jokaiseen par-lukuun on laskettu oletus pelaajan kahdesta puttauskerrasta viheriöllä.

Reikäkohtaiset tulosten nimet määräytyvät par-luvun mukaan. Par tarkoittaa samaa lyöntimäärää, birdie yhtä alle parin, eagle kahta alle parin, ja albatrossi kolme alle parin. Bogey taas tarkoittaa yhtä yli parin, ja tuplabogey kahta yli parin. Pelaajalla on oma henkilökohtainen tasoituksensa, joka tarkoittaa keskiarvoa siitä, miten monella lyönnillä pelaajan tulokset ylittävät ratojen par-luvut.

Golfaajan varusteet
Pelaaja saa ottaa kierrokselle mukaan enintään 14 mailaa, jotka tavallisesti muodostuvat erilaisista malleista kuten puttereista, hybrideistä sekä puu – ja rautamailoista. Puumailat valmistetaan nimestään huolimatta nykyisin titaanista sekä teräksestä. Puumailoja käytetään pidempiin lyönteihin, kun taas rautamailoilla lyödään lyhyempiä lähestymislyöntejä. Hybridimailat ovat välimuotoja puu- ja rautamailoista. Puttereita käytetään viheriöllä puttaamisessa, ja niissä on enemmän lyöntipintaa kuin muissa mailoissa, mutta ei lainkaan kallistuskulmaa.

Golfissa käytettävät pallot poikkeavat toisistaan niiden rakenteen, materiaalin sekä pintakuvion osalta. Niiden perusteella pallo saa omanlaisen kierre- ja lento-ominaisuudet. Esimerkiksi tiheä pallo lentää pitkälle pienellä kierteellä. Historian aikana on käytetty erilaisia palloja kuten puupalloja ja höyhenpalloja, mutta 1800-luvun puolessa välissä pelaajien suosioon tulivat guttaperkasta valmistetut pallot. Rosoiset guttaperkkapallot lensivät pidemmälle kuin sileät pallot, joten palloista alettiin tekemään rosoisia.

Golfissa pelaaja voi käyttää apunaan hanskaa, joka antaa hyvän otteen mailasta. Hanskaa käytetään vain toisessa kädessä, oikeakätiset vasemmassa ja vasenkätiset oikeassa. Pelaajan kengissä pitää olla pitoa, mutta kengät eivät saa vaurioittaa rataa. Pelaajat pukeutuvat tunnetusti siisteihin vaatteisiin, vaikka säännössä ei varsinaisesti puututa pukeutumiseen. Golfvaatteita tarjoavat tunnetut merkit kuten converse Nike ja Puma.