Kuten kaikki golfaajat tietävät, pelaaminen on sekä henkisesti palkitsevaa, että fyysisesti haastavaa. Vaikka harrastus ei ehkä ole fyysisesti kaikista haastavin tai vaativin, sisältää jokainen peli liikkumista ulkona tuntikaupalla ja aivojen jatkuvaa käyttämistä. Golfaaminen tuokin mukanaan useita terveysetuja, jotka tekevät elämästä laadukkaampaa.

Työtä mielelle

Päivittäinen käveleminen auttaa aivoja muistamaan paremmin ja tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi hölkkäämällä golfkentän ympäri! Kun pysytään aktiivisena, pidetään sekä sydän että aivot toiminnassa. Näin aivot saavat tarpeeksi verta, mikä on hyvin tärkeää niiden toimimiselle.

Sydämen tila kohenee

Kaikki fyysinen liikunta auttaa sydäntä toimimaan ja kohentaa veren kulkemista elimistössä. Golfaamisen aikana kävellään, kannetaan tarvikkeita ja heilutetaan mailaa, jolloin sydämensyke nousee ja veren kulkeminen helpottuu. Tämä vähentää mahdollisuutta kohtaukselle ja jopa diabeteksen mahdollisuus vähenee. Harrastuksella voi olla myös positiivinen vaikutus verenpaineen alentamiselle ja kolesterolin vähentämiselle, mikä korostuu parhaiten terveellisen ruokavalion kanssa.

Paino putoaa

Jotta paino putoaa, vaaditaan noin 10 000 askelta päivässä. Mikäli lähdetään 18 reikää sisältävälle radalle, ylitetään toivottu määrä helposti, kunhan ei käytetä golfkärryä. Koko radan aikana poltetaan noin 1500 – 2500 kaloria, riippuen siitä missä kunnossa ollaan ja kuinka intensiivisesti pelataan.

Unen laatu paranee

Urheileminen ja raikas ilma ovat paras tapa parantaa unen laatua. Golfkentällä käveleminen on myös hyvä tapa urheilla ja säännöllinen urheilu auttaa nukahtamaan nopeammin, sekä pysymään syvässä unessa pidempään. Unen aikana myös lihakset ehtivät palautumaan ja korjaantumaan.

Stressi vähenee

Pelkästään raikkaassa ilmassa kulkeminen, sosialistuminen muiden pelaajien kanssa ja henkiset haasteet saavat kehon vapauttamaan endorfiineja. Nämä saavat mielialan kohenemaan, jolloin olo on kaikin puolin tyytyväisempi ja rennompi.

Elinikä kohenee

Eräiden tutkimusten mukaan golfaajilla on 5 vuotta pidempi elinajanodote kuin niillä, jotka eivät harrastusta aloita. Tämä on tietenkin jo yksinään hurjan suuri positiivinen seikka ja syy, miksi lajia kannattaa kokeilla!

Pieni mahdollisuus onnettomuudelle

Loukkaantuminen ei ole kovin yleistä golfkentällä. Koska harrastus on suhteellisen matalatempoista ja kävely tapahtuu pehmeällä, tasaisella alustalla, ei vaaroja ole oikeastaan ollenkaan. Tämän takia golf on mainio harrastus myös vanhemmille henkilöille, sillä kaloreita voidaan polttaa, ilman vaaraa vahingoittumisesta.

Golfin antamat terveysedut ovat siis paljon suurempia, kuin mitä alkuun ajatellaan. Näillä on erittäin laaja ja suuri merkitys ihmisen hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Kun otetaan vielä huomioon, että golfia voi harrastaa lähes kuka tahansa, ikään tai kokoon katsomatta, nousee golf melkein lyömättömäksi harrastukseksi. Vaikka puistossa käveleminen toisikin mukanaan useita fyysisistä eduista, eivät aivot pääse töihin samalla tavalla. Golf haastaa myös mielen ja pistää loogiset, sekä strategiset, kyvyt koetukselle. Tämä auttaa pitämään jopa hektisimmän mielen virkeänä ja hiljaisena, jolloin se on parhaimpia tapoja rentoutua vaikka viikonloppuna.