Lasten kanssa golfin aloittaminen voi olla rikastuttavimpia ja hauskimpia asioita, mitä yhdessä tehdään ja golf harrastus voi antaa lapselle paljon sellaisia opetuksia, joita muualla ei saada. Samalla lapset saadaan irtautumaan teknologian maailmasta, sosialistumaan ja saamaan raikasta ilmaa. Golf onkin yksi parhaista tavoista antaa lapsille laadukasta tekemistä nuorena, joka myös opettaa ja kasvattaa tulevaisuuden menestyjiä. G

Kuka tahansa voi pelata

Golfaajat ovat erikokoisia ja pituisia, joten lapsen ei tarvitse olla erityisen vahva, pitkä, laiha, tai nopea. Alan ammattilaiset ovat hyvin monimuotoinen porukka ja koskaan ei ole liian aikaista aloittaa, mikä pitää paikkansa vain hyvin harvoissa harrastuksissa. Golfia voidaan myös harrastaa kuinka pitkään tahansa, eli ikä ei ole este missään vaiheessa.

Onnettomuudet ovat vähäisiä

Toisin kuin monet urheilulajit, kuten jalkapallo, koripallo ja pesäpallo, onnettomuuden riski golfia pelatessa on hyvin pieni. Vakavia onnettomuuksia ei tapahdu juuri ollenkaan, minkä takia tämä harrastus sopii myös perheen pienimmille.

Uudet ystävät

Koskaan ei tiedetä, ketä tavataan golfkentillä ja pelatessa on myös helppo tutustua uusiin ihmisiin ja luoda ystävyyksiä. Menestyminen tuo lisää menestymistä ja mikäli tässä pelissä pärjätään, tulee se heijastumaan myös muihin elämän osa-alueisiin. Tämä takaa myös sen, että uudet ystävyydet ovat oikeanlaisia, sellaisia joiden kanssa lasten voi antaa viettää aikaa huoletta. Golfaajat muodostavat myös vahvoja siteitä toistensa kanssa ja ystävyydet kestävät usein läpi elämän.

Positiivinen ja turvallinen ympäristö

Golfkentillä ilmapiiri on yleisesti positiivinen ja vaikka kilpailua tietenkin on, tehdään se hyvillä mielin. Kentät ovatkin mainio tapa opetella harrastusta ja saada neuvoja kokeneemmilta pelaajilta, kannustavalla tavalla.

Golf valmistaa työntekoon

Kun lapset kasvavat, tulee tulevaisuuden miettiminen yhä suuremmaksi huoleksi. Jotta menestyminen olisi mahdollista, tulee tuntea oikeat ihmiset ja saada kontakteja. Golf harrastus voikin auttaa lapsia löytämään sellaisia henkilöitä, jotka antavat motivaatiota ja oppeja elämän haasteisiin.

Raikasta ilmaa

Videopelit, mobiililaitteet ja muu tekniikka vie lasten huomion aivan liian herkästi ja tästä irtautuminen on usein haastavaa. Lapsi on kuin limattu sohvaan, mikä johtaa usein ylipainoon. Golf onkin hyvä tekosyy viettää koko päivä ulkona, nauttien luonnosta ja kehittäen terveellisiä elämäntapoja.

Tärkeät opit elämään

Golfin pelaaminen on hyvin samankaltaista, kuin elämä itsessään. Pelkästään yhden pelin aikana koetaan onnistumisia ja epäonnistumisia, joiden kanssa tulee pärjätä. Tämä auttaa lasta saamaan näkökulmaa pitkällä tähtäimellä, hallitsemaan omia tunteita, pysymään positiivisena ja keskittymään käsillä olevaan tehtävään. Harrastus opettaa lapselle kuria, kunnioitusta ja arvokkuutta, ja kun nämä asiat muistetaan kentällä, heijastuu opit myös muualle omaan elämään.

Hauskaa ajanvietettä

Ehdottomasti tärkein golfin positiivinen puoli on hauskan pitäminen. Lapselle annetaan mahdollisuus oppia sekä fyysisiä, että henkisiä taitoja, saada uusia ystäviä, löytää uusia mahdollisuuksia. Tämä kaikki tulee tehdä hauskalla tavalla, mikä innostaa harrastamaan.

Yhteinen ajanviete

Golf sopii koko perheelle ja sen takia se voidaankin aloittaa jopa pienten lasten kanssa. Tämä antaa mahdollisuuden pitää hauskaa yhdessä, luoda vahvat siteet perheen keskuuteen ja varmistaa, että yhteistyö toimii myös arjessa.