Golf on perinteisesti ollut välineurheilua, mutta itseään ei kuitenkaan tarvitse maksaa kipeäksi varusteita hankkiessa. Varsin huokeitakin vaihtoehtoja on markkinoilla, vaikka toki myös niitä kalliimpia vaihtoehtojakin on aina tarjolla.

Golfin peluussa säätelee varsin tarkka etiketti. Säännöissä on kerrottu tarkasti miten peliväylillä kuuluu käyttäytyä, ja millaisia vaatteita ja varusteita kentällä kuuluu käyttää. Missään vanhoissa verkkareissa ei missään nimessä voi lähteä palloa lyömään, eivätkä mitkään naamiaisasut myöskään tule kysymykseen. Joten lue tästä parhaat vinkit varusteita varten.

Mailat ja mailabägi

Jos pelaat oikealla väylällä, niin omat mailat ja golfbägi ovat välttämättömyys. Toki saman asian ajaa, jos saat aina halutessasi varusteet lainaan vaikkapa kaveriltasi. Jos kuitenkin pelaat aktiivisesti, niin omat mailat kannattaa hankkia. Moni voi ajatella ettei osta omia mailoja, koska ne ovat kovin kalliita. Ne maksavat helposti satoja euroja.

Toki varusteisiin varmasti saa niinkin paljon rahaa uppoamaan, mutta halvemmallakin voi päästä. Mailat eivät yleensä kulu kovin paljoa käytössä, joten käytettynä mailasettejä saattaa saada hyvinkin edullisesti ja hyvässä kunnossa. Tämä voikin olla hyvä ratkaisu, etenkin jos olet vasta aloitteleva pelaaja, etkä vielä tiedä kuinka aktiivisesti aiot pelata. Jo 100 eurolla saattaa saada ihan asiallisen mailasetin ja -bägin.

Kengät

Golfkenkiin kannattaa panostaa huolella, ollaanhan niiden päällä yleensä monta tuntia putkeen kun pelataan radalla. Jos pelataan täydet 18 reikää, niin aikaa saattaa pelissä vierähtää hyvinkin viisikin tuntia. Sitä jalat eivät kestä, mikäli jalassa on huonot kengät. Erityisesti golfia varten tehtyjä kenkiä myyvät useat urheiluliikkeet, ja myös netissä monet verkkokaupat pitävät myös golfkenkiä valikoimissaan.

Golfkengät muistuttavat tavallisia lenkkareita, mutta ne ovat hieman tukevammat. Lisäksi pohjan kuviointi on yleensä erilainen. Siinä missä lenkkarin pohja on yleensä tasainen, on golfkengässä piikikkäämpi kuviointi. Joissain kengissä voi jopa olla pieniä nastoja pitoa parantamaan. Kengissä on syytä olla hyvä pito, jottei kiepsahda nurin aloituslyöntiä lyödessä.

Hyvät golfkengät maksavat noin 100 euroa, ja tämä panostus kannattaa ilman muuta tehdä, jotta pystyt nauttimaan pelistä ja lämpimästä kesäpäivästä golfkentällä. Toki kalliimpiakin malleja löytyy, mutta tämän hintaluokan kengillä pääsee aivan hyvin alkuun.

Housut

Golfin etiketin mukaan housut on oltava siistit suorat housut, eikä missään nimessä farkut. Siistit kangashousut käyvät ihan hyvin, mutta golfiin on saatavilla myös erikseen valmistettuja housuja. Näitäkin löytyy moneen hintaluokkaan mahtuvia, ja monilla erilaisilla ominaisuuksilla varustettuja, mutta siistit suorat kangashousut käyvät hyvin.

Hyvissä golfhousuissa on myös teknisiä ominaisuuksia, jotka tekevät housuista mukavat käyttää. Siinä missä tavalliset kangashousut saattavat olla kuumalla kesäpäivällä hiostavat, ovat erikseen golfia varten valmistetut housut viileämmät. Niissä kangas on yleensä paremmin hengittävää ja kosteutta siirtävää, jolloin et hikoile kentällä pelatessasi.

Lakki

Golfia pelataan useimmiten lämpimällä ja aurinkoisella ilmalla. Tällöin on syytä olla lakki päässä, ja tähän tarkoitukseen käy lippalakki. Mitään kalastajalakkeja ei suvaita golfin etiketin mukaan. Lippalakin on hyvä olla valkoinen tai muuten vaalean värinen, jotta pää ei hiostu.

Lisäksi lakki suojaa auringolta, sillä auringonpistos saattaa yllättää jos vietät monta tuntia auringossa ilman lakkia. Lippalakin lippa myös suojaa silmiä auringolta. Ei ole mukava lyödä palloa golfmailalla, jos joutuu arvailemaan mihin suuntaan pallo lentää.