Golfin harrastajia riittää niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Vaikka golfkenttiä löytyykin mukavasti jopa pienemmiltä paikkakunnilta, ei niitä koskaan ole liikaa. Kaikille kentille riittää pelaajia, kunhan kenttä on vain sellainen, että se sopii monen tasoisille golfaajille. Tämä tuleekin pitää mielessä, jos ajatuksena on perustaa golfkenttä. Jotta kenttä voisi menestyä, tulee perustajalla olla tietämystä sekä golfista että bisneksen tekemisestä ja yrittämisestä. Myös kiinnostus asiakaspalvelua kohtaan ja asiakaslähtöistä ajattelua tulee olla.

Golfkentän perustamisen kohdalla kaikki lähtee siitä, että yrittäjällä on sopivasti maapalstaa kentän perustamista varten. Jos sellaista ei ennestään ole, tulee silloin ostaa sopivan kokoinen palsta. Koska palstan ostaminen liittyy yrityksen kuluihin, voi siis hakea yrityslainaa joko suoraan netistä tai perinteisesti pankista. Yrityslainaa voi hakea myös muihin yrityksen kuluihin, kun varsinaisen kentän rakentamiseen sekä yrityksen tarvitsemiin välineisiin ja muihin tarvikkeisiin. Golfkentän perustaminen ei ole edullista, joten lainasummat tulevat olemaan suuria. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kenttä ei ala tuottamaan vähään aikaan sen perustamisesta. Lainan takaisinmaksu kannattaa siis suunnitella siten, että alkuun ottaa jopa maksuvapaata, jos se vain onnistuu.

Golfkenttä ei käsitä pelkkää kenttää

Golfkentän perustamiseen kuuluu paljon muutakin kuin varsinainen kenttä. Ensin tulee toki miettiä, kuinka monta reikää kentälle haluaa. Sen jälkeen on syytä lähteä pohtimaan, tulisiko alueelle myös harjoittelupaikka lyönneille tai minigolfia. Molemmat näistä ovat suosittuja golfaajien keskuudessa, joten niitä kannattaa harkita tosissaan. Joskus esimerkiksi minigolf saattaa houkuttaa kokonaisia perheitä paikalle, sillä minigolfia voivat pelata myös perheen pienimmät. Minigolfratoja kannattaa rakentaa useampia, sillä yleensä paikalla on monia seurueita samaan aikaan.

Kenttien lisäksi golfkentän reunamilta tulee löytyä myös huoltorakennus ja klubi, jossa pelaajat voivat rentoutua pelien jälkeen. Myös näihin tulee varata oma budjettinsa. Kaiken lisäksi golfkentällä tulee olla infopiste ja lipunmyynti sekä samassa rakennuksessa voi olla myös paikka, josta vuokrataan välineitä, kuten palloja ja mailoja. Kaikki eivät suinkaan tule paikalle omien välineiden kanssa, joten siksi on tärkeää, että välineitä on monenlaisille pelaajille. Kaikki tämä on osa hyvää asiakaspalvelua, joka on ratkaisevassa roolissa silloin, kun puhutaan menestyksekkäästä yrityksestä.

Kun golfkentän rakentaminen on jo hyvässä vaiheessa, on aika aloittaa tehokas markkinointi. Sen avulla voidaan varmistaa, että ihmiset tietävät uudesta golfkentästä ja ovat innostuneita kokeilemaan sen tarjoamia palveluita. Alkuun on hyvä laittaa myös erilaisia avajaistarjouksia, joiden avulla paikalle saadaan enemmän porukkaa. Kun palvelu pelaa ja ihmiset huomaavat sen, saa yritys uskollisia asiakkaita. Uskolliset asiakkaat ovatkin yrityksen menestyksen perusta. He palaavat pelaamaan aina uudelleen ja tuovat monesti mukanaan myös tuttujaan sekä levittävät sanaa laajemmalle. Hyvä asiakaspalvelu ja tyytyväiset asiakkaat toimivat siis itsessään mainoskanavana yritykselle.