Mailan lavan uurrettu lyöntipinta oikeaan kulmaan

Aloittelijoiden yleisimpiin virheisiin kuuluu vääränlainen asento. Jotkut ajattelevat, että jalat tulee olla kohti kohdetta, kun taas toiset haluavat olkapäät samaan suuntaan. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa. Ensin kohdetta tulee arvioida pallon takaa, jotta nähdään koko rata ja voidaan tähdätä mieluisaan kohtaan. Toiseksi, ennen asennon ottamista, pitää maila asettaa pallon taakse oikeaan kulmaan. Näin saadaan otettua sopiva asento.

Valitse oikea maila

Useimmat amatöörit valitsevat mailan sen pituuden mukaan, eli lyhyillä radoilla käytetään lyhyitä mailoja ja pitkillä pitkiä. Kokeneet pelaajat tietävät kuitenkin, että asiaan liittyy muutakin. Tässä pitää huomioida oma tyyli, tuuli, radan haasteet, sää ja tietenkin mahdolliset ongelmat radalla.

Älä vaihda asentoa

Kun vaihdetaan mailaa, voi tuntua automaattisesti siltä, että myös asentoa pitäisi vaihtaa. Kun puhutaan täysistä lyönneistä, tulee muistaa että sama asento pitää pitää yllä aina! Tietenkin pientä hienosäätöä voidaan tehdä sen mukaan, minkälainen lyönti on tiedossa, mutta muutokset ovat minimaalisia

Käytä tuulta hyödyksi

Aloittelevat pelaajat karttavat usein tuulessa pelaamista, mutta kun pelaaminen sujuu hiukan paremmin, opitaan hyödyntämään myös tuulta. Tuulen vaikutus on suuri jokaiseen lyöntiin ja tämä tulee ottaa huomioon aina ennen peliä. Kun tuulen kanssa osataan pelata, ollaan jo heti kehitytty paljon.