Golfia aloitettaessa tuntuu usein siltä, että opittavaa on tuhottomasti. Säännöt, etiketti, mailan käyttäminen ja radoilla kulkeminen on kaikki uutta. Tämä ei kuitenkaan ole kovin monimutkaista, kun vaan osataan huomioida tietyt asiat. Tutustu siis vinkkeihin, jotka tulee muistaa ennen golfin aloittamista.

Muista varata aika

Kun lähdetään kokeilemaan harrastusta ensimmäistä kertaa, tulee varata aika. Tämä onnistuu usein netistä käsin, tai vaikka puhelimella, jolloin voidaan löytää itselle sopivin ajankohta. Pitää myös muistaa, että varattu aika on se hetki, kun pelaaminen aloitetaan, eikä se hetki, kun paikalle saavutaan. Kentälle tuleekin saapua noin puoli tuntia aikaisemmin, jotta kirjautuminen ja maksaminen onnistuu ennen aloittamista.

Mitä mailoja tarvitaan?

Oikeiden varusteiden käyttäminen on tärkeä osa golfia ja auttaa sekä seuraamaan sääntöjä, että etikettiä. Mailakassiin ei mahdu 14 mailaa enempää, mutta vähemmänkin riittää. Aloitusmaila tulee olla mukana ja tämän lisäksi kannattaa hankkia suora puumaila, leveäpohjainen bunkkerimaila, 6-rauta, 8-rauta, hybridi ja kalteva erikoismaila.

Vaatetus kuntoon

Ensin tulee selvittää, onko radalla pukukoodia ja jos on, mitä tämä pitää sisällään. Kauluksellinen paita ja khaki housut käyvät useimmilla paikoilla miesten vaatetukseen, kun taas naiset voivat käyttää poolopaitaa, tai kauluspaitaa, sekä shortseja. Harvoin kentillä voi käyttää farkkuja, tai verkkareita, eli ne kannattaa jättää kotiin. Osa kentistä vaatii myös golf kenkien käyttämistä, sillä ne eivät tuhoa maastoa.

Muista tiiaustikku ja pallot

Varaa mukaan ylimääräisiä tiiaustikkuja ja palloja, jotta pelaaminen olisi kätevämpää. Palloja on turha etsiä tuntikausia ja kesken pelin niitä ei kannata lähteä hakemaan lisää. Mukana tulee siis olla runsaasti välineitä, jotta peli jatkuu joka tilanteessa.

Mihin mailapussi laitetaan?

Useimmilla radoilla on omat paikat mailapusseille, jotta niitä ei tuoda rakennuksen muihin tiloihin. Nämä paikat riippuvat radasta, eli kannattaa kysyä henkilökunnalta, minkälaiset tilat mailapusseille on. Yleensä ne löytyvät etuovien läheisyydestä.