Golfia pidetään monesti eliitin harrastuksena, josta tavallinen kansalainen voi vain haaveilla. Yleensä televisiosta voi seurata golfin isoja turnauksia ja lajista välittyy varsinainen herrasmiesmäinen tunnelma. Tosiasia kuitenkin on, että golf on tullut viime vuosien aikana paljon lähemmäksi ihan tavallisia ihmisiä. Laji ei ole enää suunnattu vain eliitille, vaan kuka tahansa voi alkaa harrastamaan golfia varsin pienellä kynnyksellä. Miten lajiin sitten pääsee sisälle ja missä sitä voi alkaa harrastamaan? Jos golf lajina kiinnostaa tai olet ehkä harkinnut aloittavasi pelaamaan, niin lue tästä artikkelista lisää. Kerromme tarkemmin, missä ja miten golfia pääsee kokeilemaan.

Nykyisin golfia pääsee kokeilemaan helposti

Monet ajattelevat, että golfia pääsee pelaamaan vain hienoilla golfklubeilla, joihin täytyy hankkia kallis jäsenyys. Lajia kyllä pääsee kokeilemaan ja harjoittelemaan ilmaiseksikin ja kun taidot karttuvat, voi harkita klubin jäsenyyttä. Yleensä golfkentillä on varsinainen pelikenttä, johon täytyy varata oma pelivuoro ja lisäksi täytyy olla suoritettuna golfin ”ajokortti”, eli green card. Kentillä on kuitenkin useita harjoitusalueita, joihin kuka tahansa pääsee harjoittelemaan täysin ilmaiseksi. Joku voi haluta rakentaa kotipihalleenkin harjoituskentän, jolloin puutavara on hyvä hankkia rakennustarpeisiin.

Jos ei halua heti hankkia golfmailoja, niin yleensä golfkentiltä saa niitä lainaan. Palloista veloitetaan yleensä pieni summa, koska harjoitusalueella niitä tarvitaan paljon ja jonkun pitää kerätä ne sitten pois. Tällä maksulla katetaan keräämisestä aiheutunut työ.

Harjoitusalueella on yleensä range-alue, jossa voi harjoitella lyöntejä kauas eteenpäin. Siinä voi testata erilaisia mailoja ja voi löydä pitkiä tai hieman lyhyempiä lyöntejä. Aluksi on tärkeää, että alkaa osumaan palloon, sillä se on yleensä aluksi kaikista hankalinta. Vieressä on yleensä myös puttaukseen tarkoitettu harjoitusalue, jossa on muutamia reikiä viheriöllä ja siinä voi harjoitella puttaamista.

Golfkenttä on täysimittaisena 18-reikäinen, mutta monilla kentillä on myös harjoituskenttä, jossa on esimerkiksi kolme reikää. Sinne voi kuka tahansa mennä harjoittelemaan väylällä pelaamista oikeissa olosuhteissa. Kun omat taidot ovat hyvällä tasolla, voi siis harkita jäsenyyden hankkimista ja kiertämistä oikealla 18-reikäisellä väylällä.