Jotta pelaaminen olisi mieluisaa kaikille, tulee muistaa golfin kultaiset säännöt, jotka koskevat omaa käyttäytymistä. Golf on suhteellisen kohtelias harrastus, jossa ei ole varaa suurille tunteenpurkauksille tai itsekkäille pelaajille!

Älä ole hidastelija

Omaa pelitahtia tulee arvioida jatkuvasti ja mikäli omaa ryhmää hidastetaan jatkuvasti, tämä tulee tiedostaa. Palloa ei tulisi koskaan etsiä viittä minuuttia pidempään ja seuraavaan vuoroon pitää valmistautua, sillä kukaan ei pidä pelaajasta, joka säätelee ja hääräilee pallon ympärillä kymmeniä minuutteja.

Kunnioita muita ihmisiä

Koskaan ei ole aikaa tarpeeksi ja jos jonkun porukan kanssa on sovittu peliaika tietylle päivämäärälle, tämä tulee pitää. Pelin jatkuva peruminen täysin turhista syistä on sekä turhauttavaa, että varsin epäkohteliasta. Sama koskee myös oppitunteja. Ennen harjoituksia tulee paikalle saapua hyvissä ajoin ja kun opettaja saapuu paikalle, tulee kaikki olla valmiina.

Pidä hermot kurissa

Mailojen heitteleminen, kiroileminen tai mököttäminen on huonon golfaajan merkki. Kaikille tulee eteen turhauttavia hetkiä, mutta tästä ei tule hermostua. Vaikka tunteet kävisivät kuinka kuumana, pitää ottaa askel taaksepäin ja varmistaa, että muiden pelaajien tunnelmaa ei latisteta.

Siivoa omat jäljet

Ennen kuin reijältä siirrytään toiselle, on hyvä varmistaa että se on pelikunnossa. Kaikki roskat ja omat tavarat tulee tietenkin viedä mukana, mutta lisäksi on myös varmistettava että pelikenttä on kunnossa. Esimerkiksi hiekkaesteeseen on ikävä jättää suuria jälkiä, eli aina ennen poistumista tulee pohtia, näyttääkö rata sellaiselta, mihin itse haluaisi saapua pelaamaan.

Tee golfkärrystä näkymätön

Nykyään kärryjä käytetään hyvin paljon ja niitä onkin saatavilla useilla radoilla. Näiden kanssa tulee myös muistaa tietyt säännöt, jotta pelaaminen on mukavaa. Ajettaessa tulee pyrkiä siihen, ettei jätetä mitään jälkiä olemassaolosta. Kosteita alueita tulisi välttää ja jonossa kulkeminen aiheuttaa herkästi painautumia, mitkä vaikuttavat radan kuntoon.

Pidä suu kiinni ja ole huomaamaton kun muut pelaavat

Kun katsotaan muiden peliä, on erittäin epäkohteliasta puhua kovaan ääneen, tai esimerkiksi harjoitella lyöntejä. Koska golfaaminen vaatii paljon keskittymistä, tulee jokaiselle pelaajalle tarjota työrauha.