Aloitteleva pelaaja tulee tekemään runsaasti sellaisia virheitä, jotka on helppo poistaa heti alkuun!

Harkitse tarkkaan voimankäyttöä

Puttaamisessa on kyse oikeasta ajoituksesta ja oikeanlaisesta voimankäytöstä. Mikäli lyödään liian

nopeasti, lähtee rytmi käsistä, eikä lopputulos ole kaunista katsottavaa. Mutta kun käsillä on 1 puu ja edessä avartuu par-5, tulee mieleen helposti ajatus siitä, kuinka lähtölaukauksesta tehdään jättimäinen. Jokainen lihas jännittyy ja maila heilahtaa hurjalla vauhdilla. Lopputulos on se, että pallo lähtee liikkeelle mitä omituisemmassa kulmassa, koska oma tasapaino ei pysynyt selvässä linjassa ja koko peli on lähes menetetty.

Varapallon pihtaaminen

Aloittelevat pelaajat haluavat löytää jokaisen golfpallon, eikä varapalloa oteta esille millään. Tähän voidaan käyttää jopa tunteja, mikä tietenkin tekee pelaamisesta äärettömän tylsää. Mikäli ei nähdä selvästi, minne pallo meni, on paljon parempi vaihtaa varapalloon ja jatkaa peliä. Runsaasta kasvustosta pallon löytäminen on lähes mahdotonta.

Lipputangon etsiminen

Yksikään aloittelija ei vielä omaa ammattilaisen golfaajan tarkkuutta, joten jos lipputanko on asetettu heikkaesteen vierelle, ei kannata tähdätä palloa aivan sen viereen. Pallo lentää aina hiukan vinoon, tai jää lyhyeksi, joten on paljon parempi tähdätä turvalliselle alueelle. Täältä on helpompi edetä reiälle lyhyemmän etäisyyden avulla.

Mahdottomasta totta!

Pallo lyödään aina joskus vaikeaan alustaan ja jonkin ihmeen kaupalla sen sijainti löydetään. Ongelma on se, että kasvustosta ulos pääseminen on vaikeaa. Ammattilainen harkitsisi virhepisteen ottamista, jotta pallon voisi siirtää paremmalle paikalle, mutta amatööri on varma siitä, että ongelma ratkeaa kyllä. Hurjalla lyönnillä onnistutaan ainoastaan hautaamaan pallo syvemmälle kasvustoon ja muutaman lyönnin jälkeen luovutetaan. Ei siis pidä yliarvioida omia kykyjä, vaan luottaa kokeneempien taitoihin.