Kun golfin pelaamista vasta lähdetään harjoittelemaan, tehdään useita virheitä, jotka olisivat helposti korjattavissa muutamalla vinkillä. Vaikka golf voi olla hyvin haastavaa, ja virheiden mahdollisuus on suuri, ei kannata antaa typerien virheiden vaikuttaa omaan toimintaa. Jos siis tuntuu, ettei oma peli toimi ja halutaan tarkastaa, onko sorruttu yleisimpiin aloittelijoiden virheisiin, kannattaa lukea alla oleva lista!

1-puun valinta

Edessä on 300 metrin reikä, par 4:llä ja ongelmia alkaa muodostumaan 200 metrin kohdalla. Hiekkaesteitä on molemmilla puolilla ja reikä sijoittuu pullonkaulamaiseen viheriöön. Aloittelijalla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta osua suoraan viheriölle ja mikäli se missataan, on seuraava lyönti paljon haastavampi. Rautamailan tai hybridin käyttäminen on paljon järkevämpää, jotta päästään melkein 200 metrin päähän. Tämän jälkeen loppu voidaan hoitaa lyhyellä rautamailalla. Useat pelaajat eivät kuitenkaan voi vastustaa mahdollisuutta päästä suoraan reikään, mutta sitä kadutaan heti lyönnin jälkeen.

Käytä tarpeeksi lyöntejä

Usein pelaajat lähtevät tavoittelemaan liian korkeita saavutuksia ja reikään halutaan erittäin nopeasti. Pelaaminen tapahtuu liian isoilla mailoilla ja tämä johtaa tilanteeseen, jossa pistesaldo nousee liian paljon. On paljon järkevämpää käyttää ylimääräistä mailaa ja pohtia strategisesti, minkälainen tekniikka vie parhaiten reiälle.

Liian korkealle liitäminen

Ainoastaan ammattilaiset osaavat hyödyntää korkeita ja pitkiä lyöntejä. Jokaisen aloittelevan pelaajan tulisi pysyä suhteellisen lähellä maan kamaraa, sillä osaamaton lyöjä onnistuu ainoastaan saamaan itsensä hyvin kauas reiästä. Tämä laskee voiton mahdollisuudet nopeasti minimaaliseksi, mikä ei tietenkään ole positiivinen asia.

Väärät mailat mukana

Mikäli pelaajalla on ongelmia pitkissä peleissä, on näillä usein mukana runsas määrä aseistusta, jota ei koskaan käytetä. Turhaan ei kannata mailoja raahata mukana, vaan nämä pitää valita sen mukaan, mille voi olla käyttöä. Omat vahvuudet tulee huomioida mailojen valinnassa ja hyödyntää järkevästi omaa osaamista.

Sympatian kerjääminen

Vaikka kuinka haluttaisiin syyttää jotain muuta epäonnistumisesta, ei universumi ole lyöttäytynyt golfaajaa vastaan ja kaikki tietävät sen. Tuuli tuulee lähes samalla tavalla joka kohdassa ja vaikka joskus epäonni kohtaisi, tästä on turha alkaa valittamaan. Pelikavereita ei voisi vähempää kiinnostaa oma valittaminen, sillä mielessä on ainoastaan oman tuloksen parantaminen ja taitojen kehittäminen. Kannattaa myös pitää mielessä muiden pelien seuraaminen, sillä useat henkilöt samassa pelissä voivat ajatella juuri niin.

Urheilupuvut kunniaan

Vaikka oikeanlainen vaatetus on tärkeää, on aivan turha lähteä golfkentälle uusissa, tuliterissä urheiluvaatteissa. Mikäli kunto ei ole parhainta luokkaa, kannattaa jättää kireät ja rajoittavat vaatteet suosiolla kauppaan. Paras mahdollinen vaatetus on sellainen, missä mahtuu liikkumaan, mikä hengittää ja missä olo on mukava.